Inloggen

2013-07-03 13.57.10

Ondanks de introductie van 4G door de drie mobiele providers van Nederland, lijkt er nog weinig animo te zijn voor het snellere mobiele internet.

Uit onderzoek van Deloitte (pdf) onder 2000 Nederlanders blijkt dat slechts 15 procent van alle Nederlanders zonder 4G overweegt om volgend jaar een abonnement met 4G te nemen.

Drie procent zegt dit 'zeer waarschijnlijk' te zullen doen, terwijl 12 procent dit 'mogelijk' doet.
Het onderzoek werd uitgevoerd in juli. Toen had 3 procent van de Nederlanders pas toegang tot 4G. 78 procent had dat niet, terwijl 19 procent niet wist of ze een 4G-abonnement hadden. Omdat inmiddels meer providers 4G aanbieden, ligt voor de hand dat het percentage Nederlanders met 4G sinds het onderzoek fors is gestegen.

30 procent van de mensen zegt geen 4G te willen omdat het te duur is. 25 procent hoeft niet te upgraden omdat ze al blij zijn met hun huidige snelheid.
Uit het onderzoek blijkt verder dat Nederlanders gemiddeld 4,3 mobiele apparaten per persoon bezitten. Het gaat dan om smartphones, tablets, 'gewone' telefoons, laptops, digitale camera's, muziekspelers, e-readers, game-handhelds en draagbare videospelers.
Tablets zijn populairder in Nederland dan in elk ander Europees land. 42 procent van de Nederlanders bezit een tablet of heeft hier toegang toe via familieleden.

Ouderen

Opvallend is dat 37 procent van de 55-plussers een tablet heft, terwijl dit in de leeftijdsgroep van 18 tot en met 24 jaar slechts bij 32 procent van de onderzochte mensen het geval is.
In die jongere leeftijdscategorie heeft 82 procent een smartphone, terwijl dat bij ouderen slechts 35 procent is.
Uit het onderzoek blijkt bovendien dat Nederlanders nog weinig interesse hebben in smartwatches, en dat bijna de helft van alle iPhone-eigenaren ook een iPad heeft.

Bron: www.nutech.nl 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...