Inloggen

wereld

De uitrol van LTE in de wereld loopt voorspoedig concludeert belangenorganisatie GSA in een rapport.

Volgens het rapport zijn er nu in 138 landen commerciële LTE-netwerken actief of zijn, in totaal474, mobiele operators bezig met testtrajecten. In 83 landen en in totaal 222 mobiele operators hebben nu een commercieel LTE-netwerk actief. In het afgelopen jaar gingen er maar liefst 109 commerciële LTE-netwerken live. Tegen het einde van dit jaar, zo voorspellen de onderzoekers van GSA, zullen er ongeveer 260 commerciële LTE-netwerken in 93 landen actief zijn. In tien landen zijn in totaal 53 operators bezig met testtrajecten.

Technische informatie
Uit het rapport blijkt verder dat FDD LTE voor de meeste operators de standaard is. In 18 landen wordt TDD commercieel in 23 netwerken gebruikt. Van deze netwerken zijn er 11 in een dualmode, FDD en TDD.

De meest gebruikte frequentie, in 43 procent van de commerciële LTE-netwerken, is de 1800 MHz. In 30 procent van deze LTE-netwerken wordt de 2,6 GHz toegepast, gevolgd door de 800 MHz in 12 procent van de netwerken. De GSA wil graag dat wereldwijd nu ook de 700 MHz vrijkomt voor de uitrol van LTE-netwerken.

Bron: telecomnieuwsnet.wordpress.com 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...