Inloggen

De LTE-beschikbaarheid is bijna verdrievoudigd naar 79,4 procent in de voorbije twee jaar, zo blijkt uit een rapport van de Europese Commissie.
De Europese Unie heeft een drastische groei gekend in de beschikbaarheid van vierde-generatie mobiele broadband (LTE) en snelle broadband. Dit is te zien in het laatste Digital Agenda Scoreboard van de Europese Comissie (EC).

Volgens de EC is 4G mobiel internet nu beschikbaar voor maar liefst 79,4 procent van alle huishoudens. Twee jaar geleden was dit slechts 27 procent. Tsjechië, Malta en Bulgarije hebben de indrukwekkendste groei doorgemaakt, met Malta en Bulgarije die twee jaar geleden zelfs nog van nul zijn moesten beginnen.ziff-ltecoveragehouseholds2014-ihstechnology

Snelle broadband van minstens 30 Mbps is nu beschikbaar voor 68,1 procent van de EU-huizen. De EC noemt dit de “Next Generation Access” (NGA) broadband. Twee jaar geleden had slechts 18,1 procent van landelijke gebieden toegang tot het zogenaamde NGA-broadband. Ondertussen is dit gestegen tot 25,1 procent. Slechts een derde van de EU-internetgebruikers abonneert zich echter op NGA.
“De groei in beschikbaarheid van NGA is voornamelijk te wijten aan de toename in very-high-bit-rate digital subscriber line (VDSL).” Zegt IHS, welke het grootste deel van het onderzoek heeft gedaan. “Het is sneller en goedkoper om Fibre-to-the-Cabinet (FTTC) aan te bieden en deze dan te koppelen aan gebouwen welke VDSL gebruiken, dan Fibre-to-the-Premises (FTTP) te installeren.” FTTP heeft echter ook een groei gekend, voornamelijk in Baltische landen.

Bron: www.smartbiz.be

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...