Inloggen

De eerstvolgende evolutie van 4G krijgt een eigen naam, meldt de GSA op het LTE World Congress in Amsterdam. De standaardenorganisatie 3GPP is bijna klaar met de ontwikkeling van Release 13. Die stap en de volgende versies krijgen een apart label.

Veel mobiele operators maken actief reclame met de naam LTE-A voor de huidige uitbouw van de LTE standaard. De inzet is vooral Carrier Aggregation en in mindere mate verdichting met small cells. De roadmap voor de komende twee jaar bevat echter een aantal andere technologieën, die een merkbare stap vooruit betekenen.

De naam voor die uitbouwfase is nog niet officieel vastgelegd. Een paar jaar geleden waarschuwde de industrie al dat het geen automatisme is dat LTE-B volgt op LTE-A. Ook de term 4.5G is nog niet vastgelegd.

De LTE-standaard zal nog zeker tot aan 2020 worden doorontwikkeld, mogelijk langer. 5G, ofwel IMT2020, komt parallel op snelheid. De twee standaarden worden nauw verweven, waarbij 5G specificaties krijgt voor diensten die niet meer in de 4G map zijn in te passen.

Lees meer op telecompaper.

Bron: www.telecompaper.com

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...