Inloggen

TIM (Telecom Italia) heeft de theoretische snelheden op het LTE netwerk verhoogd naar 300 Mbit/s door spectrum te combineren in 800, 1800 en 2600 MHz.

De tri-band carrier aggregatie (CA) volgt een jaar na de lancering van 800/1800 carrier aggregatie onder de naam LTE-A. Die dienst is stapsgewijs over Italiaanse steden uitgerold en daarmee worden pieken gehaald van 220 Mbit/s en meer consistente snelheden van 180 Mbit/s. TIM maakt verder bekend dat met Ericsson en Qualcomm is getest in een TILab in Turijn, met 450 Mbit/s op een Snapdragon 810 X10 LTE processor.

Bron: www.telecompaper.com 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...