Inloggen

KPN-dochter iBasis maakt bekend dat het bereik van zijn iBasis Global IPX-netwerk de afgelopen zes maanden is uitgebreid met meer dan 100 4G-netwerken. Het wereldwijde 4G-bereik van iBasis bedraagt daarmee meer dan 290 netwerken. Volgens het bedrijf is het verkeer over deze netwerken de afgelopen tijd met 30 procent per maand gegroeid.

Volgens de Global Mobile Supplier Association (GSA) hebben 422 operators commerciële 4G-netwerken opgezet in 143 landen. Nog eens 677 operators investeren in de uitrol van een 4G-netwerk in 181 landen.

KPN maakte eerder bekend dat de omzet van iBasis in het tweede kwartaal van dit jaar gegroeid is met 1,3 procent op jaarbasis, naar 234 miljoen euro. De EBITDA steeg met 20 procent naar 6 miljoen euro.

Bron: www.telecompaper.com 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...