Inloggen

4GMasten.nl gebruikt Google Maps kaarten voor het publiceren van de antennelocaties. Deze data wordt van het Antenneregister afgehaald. Dit is grotendeels geautomatiseerd, wat veel tijd scheelt, eerder werd alles manueel nagekeken en ingevuld als er een update was van het Antenneregister was.

Nadat het geautomatiseerd is geworden waren bepaalde zaken niet meer mogelijk, zoals het combineren van de antennelocaties. Echter kregen we vaak het verzoek om dit weer in te voeren. Sinds vandaag hebben daar een oplossing voor, en alle kaartupdates vanaf heden worden gecombineerd weergegeven. Als voorbeeld is de detailkaart onder handen genomen. De andere providers volgen wanneer er een update gepubliceerd is.

Hieronder staat een voorbeeld. De afbeelding is klikbaar naar de Google Maps kaart.

Wijziging 4G combi

 

Op deze manier zijn de kaarten overzichtelijker en het scheelt ook ruimte op de dekkingskaart zelf, we liepen al tegen de limieten aan van de Maps kaarten. We staan altijd open voor suggesties om de kaarten zo duidelijk mogelijk te maken.

Onze speciale dank gaat uit naar Marco, die ons voorzien heeft van de software om dit mogelijk te maken.

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...