Inloggen

NL Alert

In november 2013 is de eerste NL Alert testbericht verzonden. Er bleek toen een probleem te zijn met 4G netwerken, het bericht komt namelijk niet aan als het toestel met 4G verbonden is.

Op de website van NL Alert staat nog steeds dat de meldingen via het 4G netwerk in de toekomst mogelijk wordt. Het is een kwalijke zaak als na vandaag blijkt dat de berichten nog steeds niet via 4G binnen komen. In november vorig jaar was voornamelijk het KPN netwerk operationeel, Vodafone was alleen nog maar te ontvangen in de randstad en T-Mobile had net het netwerk online gezet. Het aantal 4G gebruikers was significant lager dan vandaag.

Op dit moment kan het grootste gedeelte van de mobiele klanten (geschat 3 tot 4 miljoen) gebruik maken van 4G, wat bij het niet functioneren van NL-Alert via 4G, niet bereikt wordt.

Tussen 12:00 en 13:00 zullen we merken of dit technisch probleem opgelost is. Hierbij de oproep voor alle lezers om terugkoppeling te geven over het wel/niet ontvangen van het bericht via 4G. Graag een reactie plaatsen onder dit artikel.

Gerelateerde berichten: Het blijkt dat NL Alert niet via LTE werkt

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...