Inloggen

Telecomtoezichthouders en mobiele operators vergroten in steeds meer landen de inspanningen om 2G- en 3G-spectrum te herindelen voor LTE-toepassingen. Dat schrijft ABI Research. De introductie van spraak over LTE (VoLTE) in eerst Zuid-Korea en binnenkort door mobiele operators in de VS moet de overgang van spraak van circuit switched (2/3G) naar packet switched (4G) versnellen. In Europa is alleen Tele2 bezig met het uitbouwen van VoLTE richting commerciële uitrol.

ABI verwacht dat VoLTE eind 2014 meer momentum krijgt. Tegen die tijd zal 93 procent van de Amerikaanse bevolking toegang hebben tot LTE-netwerken. De adoptie van LTE wordt ondersteund door het toenemend aantal handsets dat LTE-geschikt is. ABI verwacht dat het aantal verscheepte LTE-geschikte handset in Noord-Amerika en Azië-Pacific groeit met respectievelijk 25 en 28 procent naar 81 miljoen stuks (Noord-Amerika) en 150 miljoen (Azië-Pacific). Volgens ABI zullen ook Chinese mobiele operators in 2014 VoLTE introduceren, wat de groei van het aantal LTE-netwerken en -handsets verder zal stimuleren.

Ook devices zoals tablets krijgen steeds vaker LTE-connectiviteit. In 2014 zal het aantal LTE-toegankelijke tablets mondiaal met 67 procent groeien, in de VS met 72 procent.

Bron: www.telecompaper.com

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...