Inloggen

LTE-abonnees gebruiken de extra capaciteit en snelheid van 4G-netwerken vooral voor social media en het downloaden van muziek. Dat stelt de Britse operator EE op basis van een analyse van zijn ruim 1,2 miljoen LTE-abonnees.

Zo gebruiken klanten op 4G-netwerken 28 procent meer data voor sociale media dan op 3G-netwerken.

Met name Facebook, YouTube en Instagram zijn hier verantwoordelijk voor. Ook streamen 4G-klanten meer muziek waarbij Deezer en Spotify de meest belangrijkste apps zijn. Ook zijn klanten meer video gaan streamen. Ruim een derde (36%) van EE's 4G-klanten geeft aan meer mobiele video te streamen dan met 3G.

Bron: www.telecompaper.com 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...