Inloggen

Simyo

Simyo, een virtuele provider die eigendom is van KPN, introduceert vanaf februari een bundel met 4G. Dat blijkt uit een pagina op de site van Simyo. Het is voor het eerst na Hi dat een virtuele provider op het KPN-netwerk op het 4G-netwerk kan.

SimyoKlanten kunnen vanaf half februari gebruik maken van de optie, zegt Simyo in een post op het eigen forum. De bundel kan per maand worden aan- of uitgezet. Hoeveel het gaat kosten, wat de snelheid wordt en hoeveel data klanten dan krijgen, houdt de virtuele provider vooralsnog voor zich.

Vorige week antwoordde KPN nog in antwoord op vragen van Tweakers dat providers als Simyo en Telfort weliswaar op termijn 4G-abonnementen zouden kunnen gaan aanbieden, maar dat dat 'voorlopig' nog niet zou gebeuren. KPN biedt zelf 4G sinds februari van dit jaar aan. Het netwerk bedekt inmiddels een groot deel van Nederland en moet over enkele maanden landelijk dekkend zijn. Naast KPN hadden Hi en Yes Telecom al toegang tot het 4G-netwerk.

Omdat Simyo een sim-only provider is, moeten gebruikers zelf een toestel met 4G-ondersteuning hebben of kopen om gebruik te maken van 4G. Veel recente high-end en midrange smartphones hebben die ondersteuning, maar oudere modellen en goedkope smartphones hebben dat niet. Simyo biedt momenteel bundels aan tot 2,5 GB met een snelheid van 14,4Mbit/s en een upload van 2 Mbit/s.

Bron: www.tweakers.net 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...