Inloggen

De commissie Leefmilieu van het Brussels Parlement heeft het ordonnantievoorstel goedgekeurd dat de uitrol van het supersnelle 4G-netwerk in de hoofdstad mogelijk moet maken.

Brussel kent nu nog de strengste stralingsnormen van het land. Die worden iets versoepeld: van drie volt naar zes volt per meter.

Het voorstel is de uitwerking van een akkoord dat de meerderheidspartijen afgelopen zomer na veel vijven en zessen konden sluiten. "De aanpassing is een evenwicht tussen de ontwikkeling van nieuwe technologieën en de bescherming van de consumenten", zegt PS-fractieleider Philippe Close.

Een expertenpanel met wetenschappers, technici en medici moet de werking van de nieuwe regels evalueren en brengt hierover elk jaar verslag uit bij de Brusselse regering.

Bron: www.knack.be 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...