Inloggen

China

Chinese consumenten en zakelijke eindgebruikers gaan dit jaar massaal aan de 4G-smartphone. Dit stellen marktonderzoekers van IHS Technology.

In hun voorspellingen geven de marktonderzoekers aan dat zij verwachtend dat de verkoop van 4G–smartphones in het Aziatische land dit jaar maar liefst zal verzestienvoudigen. In 2014 gaan er naar verwachting in China ongeveer 72,4 miljoen stuks van dit type smartphone over de toonbank. Di tis, volgens IHS, 1500 procent meer dan in 2013. Ook voor de jaren na 2014 voorspellen zij een blijvende groei van de afzet van 4G-smartphones in China. Het aantal verscheepte devices zal in 2015 ongeveer 144,1 miljoen stuks bedragen. In 2016 neemt dit toe tot 219,8 miljoen en eindigt in 2017 op 298,5 miljoen stuks.

Marktaandeel

Dit jaar hebben 4G-smartphones een marktaandeel van 19 procent van het totaal aantal verkochte smartphones. De meerderheid van de dit jaar te verkopen smartphones zal nog uit de gangbare 3G-modellen bestaan. Ook zullen er op de Chinese markt nog voldoende 2G-modellen beschikbaar zijn. In 2014 gaan er in China, aldus IHS Technology, in totaal 371,8 miljoen smartphones over de toonbank.

Reden

De belangrijkste reden voor de groeiende populariteit van smartphones in China is, aldus het onderzoek, dat de overheid op dit moment druk bezig is met de uitrol van 4G in het land. Onlangs zijn bijvoorbeeld aan de drie door de Chinese staat gecontroleerde mobiele operators, China Mobile, China Telecom en China Unicorn, de licenties verstrekt voor TD-LTE. Dit is de in China zelf ontwikkelde LTE-standaard. Deze mobiele operators zijn daarom nu druk bezig met de uitrol van hun netwerken en het in de markt zetten van LTE-abonnementen.

Bron: telecomnieuwsnet.wordpress.com

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...