Inloggen

Gemalto, aanbieder van beveiligde betaal- en communicatiediensten, introduceert de naar eigen zeggen eerste LTE Categorie 1 (Cat 1) draadloze module om hoogefficiënte 4G/LTE connectiviteit voor M2M (Machine to Machine)-toepassingen te ondersteunen.

De Cinterion-module is ontwikkeld voor M2M- en industriële Internet-of-Tings (IoT) applicaties. De module maakt doorvoersnelheden tot 10 Mbit/s down en 5 Mbit/s up mogelijk met een minimaal energieverbruik. Dat maakt de module volgens Gemalto geschikt voor niet al te veel snelheid eisende IoT-applicaties, zoals tracking & tracing, het uitlezen van meterstanden, fleet management en mHealth.

De voor zware werkomstandigheden ontwikkelde Cinterion ELS31 is de eerste in een reeks van vergelijkbare modules, stelt Gemalto. Naar verwachting zijn er één miljard M2M-aansluitingen in 2021, aldus de aanbieder.

Bron: www.telecompaper.com 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...