Inloggen

Circa vier op de tien Nederlanders heeft op dit moment een 4G abonnement. Dit blijkt uit onderzoek van de website simonlyabonnement.com. Van de 455 respondenten gaf 40 procent aan te beschikken over een 4G abonnement.

Hiermee is het aantal Nederlanders met een 4G abonnement in minder dan een jaar verdubbeld. Onderzoek van Telecompaper in het tweede kwartaal van 2015 wees uit dat 21 procent van de Nederlanders over een 4G abonnement beschikte.

Tevens hebben wij onderzocht welke abonnementsvorm Nederlanders op dit moment hebben. Van alle ondervraagden gaf 45 procent aan een telefoonabonnement in combinatie met een (gratis) toestel te hebben, 29 procent een sim only abonnement en 26 procent een prepaid pakket.

Een tweejarig abonnement blijkt het populairst, bijna de helft (49 procent) van de respondenten geeft aan een abonnement met deze looptijd te hebben. Daarnaast kiest 14 procent voor een maandelijks opzegbaar abonnement en 11 procent voor een 1-jarig abonnement. De overige 26 procent heeft een prepaid pakket.

Overige resultaten uit dit onderzoek zijn:
• Een kwart van de Nederlanders (27 procent) vindt zichzelf smartphone-verslaafd.
• De smartphone wordt het meest gebruikt voor Whatsapp (45 procent) gevolgd door bellen en sms’en (32 procent) en gebruik van Social Media (16 procent).
• Meer dan de helft (55 procent) van de respondenten geeft aan bij de keuze van een nieuwe telefoonabonnement gebruik te maken van vergelijkingswebsites.

In totaal hebben er aan dit onderzoek 455 Nederlanders meegedaan. De leeftijd van de respondenten lag tussen de 18 en 65 jaar.

Meer informatie: Sim Only Abonnement

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...