Inloggen

Onderstaande afbeeldingen kregen wij toegestuurd door Jarod. Hij heeft de gebruikte frequenties van alle Nederlandse mobiele providers in een spectrum gezet. Helaas waren alleen de lage frequenties mogelijk, dus de hoge ontbreken. Desondanks toch leuk om eens te zien. Bedankt Jarod!

800Mhz:
rsz 1spectrumspy 800mhz netherlands

900Mhz
rsz spectrumspy 900mhz netherlands
Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.

1800Mhz
rsz spectrumspy 1800mhz netherlands


U
pdate:
2100Mhz en 2600Mhz toegevoegd

spectrum 2100mhz netherlands 1

spectrum 2100mhz netherlands 2

2600Mhz
spectrum 2600mhz netherlands

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...