Inloggen

In 2012 lanceerde Proximus zijn 4G-aanbod, in 2014 stelde de provider het snelle internetnetwerk open voor iedereen. Vandaag demonstreert Proximus met trots de toekomst van dat netwerk met de onthulling van zijn 4,5G-technologie.

Supersnel internet

Samen met Huawei testte Proximus de nieuwe technologie die een downloadsnelheid tot 1,1 gigabit per seconde kan verzorgen. Dat is acht keer sneller dan de 150 Mbps-pieksnelheid van klassieke 4G. Tijdens een demonstratie zien we de snelheids zelfs richting de 1,2 Gbps kruipen.

4,5G maakt gebruik van  MiMo op vier spectrumbanden, alsook een nieuw soort modulatie. Voor 4G+ worden de 800 MHz en 1800 MHz-banden ingezet, voor 4,5G komen de 2600 en 2100-spectrumbanden daar nog bij. De nieuwe technologie heeft als voordeel dat ook de capaciteit van het netwerk verhoogt.

4,5G is een snellere versie van 4G+ en dus niet te verwarren met 5G. Wat 5G precies zal zijn, wordt nog bepaald en is nog lang niet gestandaardiseerd. Dat zal pas ten vroegste in 2020 gebeuren.

Lees het volledige artikel op ZDNet

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...