Inloggen

starhub
Nokia heeft in samenwerking met mobiele provider StarHub een succesvolle test gedaan met uploadsnelheden tot 150Mb/sec op het 4G netwerk van de provider. In de test werd gebruik gemaakt van Carrier Aggregation icm de QAM64 techniek.

StarHub heeft aangegeven de techniek, met de bijbehorende snelheden, voor het eind van het jaar te willen introduceren voor haar klanten. Gebruikers van het netwerk dienen wel te bezitten over een toestel dat compatible is met deze techniek (CAT13). Zover bekend zijn momenteel alleen toestellen met de Snapdragon 820 aan boord geschikt voor deze snelheden. Onduidelijk is welk toestel gebruikt is voor de test.

De test werd uitgevoerd via Carrier Aggregation op de 1800Mhz en de 2600Mhz. Carrier Aggregation is een techniek die gebruikt wordt in de 4G (Advanced) waarbij twee of meerdere banden gekoppeld worden zodat men bredere kanalen (bandbreedte) krijgt, wat resulteert in hogere snelheden.

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...