Inloggen

CAI Harderwijk

Kabelexploitant CAI Harderwijk vreest dat de nieuwe KPN masten voor 4G-telecommunicatie storingen op televisie veroorzaken.

"Wij zijn niet blij met deze storingen, daarom waarschuwen en helpen wij onze abonnees om mogelijke storingen op hun televisie te voorkomen en verhelpen", stelt CAI-directeur Edo Kweldam.

Binnenkort stelt KPN de vijf nieuwe telecommunicatie-masten in bedrijf.

Kabelexploitant CAI Harderwijk meldt dat de masten dezelfde frequentie benutten als CAI Harderwijk al jarenlang gebruikt voor haar televisiesignaal. Het kan gebeuren dat CAI-abonnees opeens storing op hun televisie ondervinden, bijvoorbeeld blokjes in beeld. Zenders kunnen zelfs geheel wegvallen.

In Engeland zijn soortgelijke masten geplaatst en kregen honderdduizenden huishoudens te maken met storing in de televisieontvangst. Dit wil niet zeggen dat de 4G-telecommunicatiemasten ook in Harderwijk per definitie problemen geven.

Storingen via de nieuwe KPN- masten ontstaan als het 4G-signaal van KPN de kabels, splitters en stekkers van de televisie binnendringt. Die gebruiken dezelfde frequentie en zitten elkaar in de weg. Een storing is het gevolg. De storing treedt alleen op als kabels, splitters en stekkers niet voldoende beschermd zijn tegen het binnendringen van andere signalen.

De algemene regel is: hoe goedkoper de kabel, hoe groter de kans op storingen. CAI Harderwijk adviseert al zijn abonnees om kabels, splitters en stekkers te gebruiken met het speciale keurmerk KabelKeur. Het advies luidt dan ook om goede - duurdere - kabels aan te schaffen.

Hoewel CAI Harderwijk niet de veroorzaker van eventuele storingen door de KPN-telecommunicatiemasten is, probeert de Harderwijkse kabelexploitant wel zijn abonnees te helpen bij problemen. CAI-abonnees kunnen daarvoor terecht bij het CAI-kantoor aan de Julianalaan 43.

Bron: www.destentor.nl / www.caiharderwijk.nl

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...