Inloggen

LTE begint net in Nederland te lopen, maar in de Verenigde Staten bestaat LTE als techniek al een tijdje.

Verizon

Verizon is de grootste qua dekking. Op dit moment hebben ze een 95% dekking in de VS, daarmee bereiken ze 298 miljoen mensen.

Verizon is december 2010 begonnen met de uitrol. De gemiddelde snelheid ligt op 14,3 Mbit/s download en 8,5 Mbit/s upload.

Dekkingskaart Verizon

Dekking Verizon 4G

De dekkingskaarten in de VS zien er anders uit dan in Nederland. Niet zo zeer om de vele witte plekken (No service area), dat zijn in de meeste gevallen zo goed als onbewoonde gebieden, maar om de Extended 3G. Dit is geen extra snelle variant van 3G, maar "gewoon" een roaming systeem met een lokale/regionale provider.

AT&T

Na Verizon is AT&T de grootste speler op de markt. Ze geven aan dat ze 292 miljoen amerikanen bereiken met hun 4G netwerk, maar daar zit wel een addertje onder het gras. HSPA+ wordt hier 4G genoemd, dus niet 4G LTE. Dat netwerk hebben ze ook, daarmee bereiken ze ca 200 miljoen inwoners.

De gemiddelde snelheid ligt op 18,6 Mbit/s download en 9,0 Mbit/s upload en is daarmee de snelste provider op dit moment in de VS.

Dekkingskaart AT&T

Dekking AT T 4G

 Legenda AT T 4G

Helaas moet er ingezoomd worden om de 4G LTE dekking te zien. Zoals gebruikelijk in de meeste landen waar LTE wordt uitgerold zijn hier ook voornamelijk de grote steden die dekking hebben.

Overige providers

Er zijn ook andere spelers op de markt naast deze 2 grote providers, hieronder staan ze opgesomd:

T-Mobile

Ze hebben 4G LTE dekking, maar er is geen dekkingskaart voor handen die heel de VS laat zien.

Sprint

Sprint heeft vooral 4G LTE (en 4G WiMax) dekking in de grote steden.

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...