Inloggen

Mast op de Mount Everts

China Mobile en Huawei hebben LTE dekking gerealiseerd op de Mount Everest, op 5200 meter hoogte.

Op 11 juni heeft China Mobile een demonstratie gegeven aan meer dan 200 gasten inclusief een live HD video stream in een Mount Everest base camp. Het kamp bevind zich 5200 meter boven zeeniveau.

Huawei heeft de techniek geleverd, waaronder de BTS (Base Transceiver Station), de straalzenders en de 4G toestellen.

In 2007 heeft Huawei ook samen met China Mobile gewerkt om GSM dekking te realiseren op de Mount Everest. GSM dekking zorgt ervoor dat de klimmers in noodsituaties kunnen bellen, of om contact te onderhouden met het thuisfront/Base camp.

Ook is er later UMTS dekking gerealiseerd. Voor de stroomvoorziening wordt er gebruik gemaakt van zonnepanelen in combinatie met accu's. 

Bron: www.huawei.com

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...