Inloggen

 

Vodafone test Duitsland

Vodafone heeft in Duitsland een test uitgevoerd waarbij via een de nieuwe LTE-techniek een internetsnelheid van 139 Mbit/s werd bereikt. Dat een vrijwel gelijke snelheid als Ziggo in Nederland via het duurste Alles-in-1-abonnement levert.

Vodafone voerde de test via een operationeel netwerk in Düsseldorf uit. In theorie moet een internetsnelheid van 150 Mbit/s mogelijk zijn.

Naast de behaalde downloadsnelheid van 139 Mbit/s was er ook een uploadsnelheid van 55 Mbit/s mogelijk. Dat is veel hoger dan kabelbedrijven in Nederland hun klanten aanbieden. Vodafone werkt bij de nieuwe LTE-techniek Cat4, ook wel LTE-Advanced genoemd, samen van het bedrijf Huawei. Naast Düsseldorf wil Vodafone op korte termijn ook in Dortmund, Dresden en München met deze nieuwe LTE-techniek gaan werken. De nieuwe techniek is voor telecombedrijven vooral interessant om tv- en videodiensten via 4G aan te bieden. Er zijn nog slechts enkele smartphones die LTE-A ondersteunen. Eén daarvan is de Huawei Ascend P2.

Meer gebruikers, minder snelheid

Omdat er op dit moment nog weinig abonnees van deze nieuwe LTE-techniek gebruikmaken, kan een bijna maximale downloadsnelheid behaald worden. Wanneer er meer gebruikers komen, zal dit de internetsnelheid verminderen.

Daarnaast blijft gebruik van kabel- of glasvezelinternet nog steeds aantrekkelijker. Dit heeft vooral met het ontbreken van een datalimiet, lagere abonnementskosten en het niet moeten aanschaffen van nieuwe apparatuur te maken. Daarnaast kan men met nieuwe kabeltechnieken nog steeds de internetsnelheid verhogen.

UPC biedt in Nederland in meer dan een kwart van het verzorgingsgebied al een downloadsnelheid van 200 Mbit/s aan. Er hebben al testen plaatsgevonden waarbij via de kabel een downloadsnelheid van 1 Gbit/s mogelijk was. Via glasvezel wordt door enkele aanbieders aan de consument al een internetsnelheid van 1 Gbit/s synchroon geleverd.

Bron: www.totaaltv.nl 

 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...