Inloggen

Foto: Getty Images

Wie nu beschikt over een 4G-smartphone en in andere landen gebruik wil maken van het 4G-netwerk heeft een probleem. Door de verschillen in aanbieders en netwerken is het lastig om een telefoon te maken die overweg kan met alle soorten 4G-netwerken. Maar daar komt verandering in, als het aan chipmaker Intel ligt.

Volgend jaar komt de chipmaker namelijk met de XMM 7160 chip op de markt. Deze ondersteunt tot vijftien LTE/4G-frequenties tegelijkertijd en dat zijn er een stuk meer dan de huidige 4G-chips in smartphones. Deze ondersteunen er ongeveer acht.

De komst van de nieuwe Intel chips zou beteken dat je je volgende Galaxy of iPhone met Intel-chips ook buiten het land waar je hem koopt op 4G kan gebruiken. Dit is een groot voordeel voor vakantiegangers en zakenreizigers die een constante, snelle mobiele verbinding prefereren.

Bron: www.telegraaf.nl 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...