Inloggen

t-mobile-aankondiging-4g

In een nieuwsbrief van T-Mobile over de nieuwe iPhone staat in een klein kadertje dat in enkele grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht) per 18 november gratis gebruik kan worden gemaakt van 4G.

T-Mobile heeft het hier alleen over de nieuwe iPhone 5C/5S, maar vermoedelijk zit in de iOS 7 update ook ondersteuning voor de iPhone 5.
Het lijkt erop dat T-Mobile (en Tele2, aangezien ze meeliften op de antenne/mast aanpassingen) dezelfde uitrol heeft als Vodafone. Eerst de grote steden in de Randstad, daarna dekking in de grote steden in de rest van het land. Vermoedelijk wordt er daarna pas in de rest van Nederland uitgerolt.

UMTS900

Deze uitrol is wel logisch, er wordt immers een groot deel van de Nederlandse bevolking bereikt op een relatief kleine oppervlak. Door gebruik van de 1800 MHz band voor de dekking is het aannemelijk dat er redelijk wat "gaten" vallen in de dekking. T-Mobile lost dit op door gebruik van UMTS900 en HSPA+.
T-Mobile heeft nog niks bekend gemaakt, dus de datum is nog onder voorbehoud.

Complete nieuwsbrief

Tip: Maurice

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...