Inloggen

T-Mobile 4G

Alessandro tipte ons over de toevoeging van de T-Mobile antennes in Groot-Amsterdam op LTEantennes.nl.

Hierop is goed te zien dat T-Mobile heel Amsterdam al voorzien heeft van de LTE1800 antennes. Op 18 november gaat het 4G netwerk online in de 4 grote steden van de Randstad. Dat nu alleen Amsterdam zichtbaar is komt doordat de providers zelf verantwoordelijk zijn voor het doorgeven van de (actieve) antennes. De andere plaatsen hebben zeer waarschijnlijk al 4G antennes, maar zijn deze nog niet geactiveerd.

In onderstaande afbeelding is goed te zien dat T-Mobile een complete 4G dekking heeft in Amsterdam.

T-mobile lte1800 masten Amsterdam

De dekking komt ongeveer overeen met die van Vodafone die ook de meeste antennes op LTE1800 heeft zitten, naast de LTE800 antennes.

Vodafone masten Amsterdam 23-10

En ter vergelijk ook nog de KPN dekking:

KPN masten Amsterdam 23-10

Overzicht van het aantal antennes in bovenstaande kaarten:

T-Mobile: 108 LTE1800 antennes
Vodafone: 70 LTE800 / 64 LTE1800 / 1 LTE2600 antennes
KPN: 276 LTE800 / 6 LTE2600 antennes

KPN heeft de dekking rondom Amsterdam al verder uitgebreid, het is daarom ook niet goed te vergelijken. Vodafone en T-Mobile wel. Een opmerking; veel Vodafone masten (> 80%) hebben zowel LTE800 en LTE1800 actief, dus het aantal masten dat 4G dekking heeft is daarom wel wat lager dan bij T-Mobile.

Vodafone bouwt niet alle masten standaard om naar 4G. De reden hiervan is nog onbekend. KPN en T-Mobile (en indirect Tele2) zijn wel bezig om bijna alle masten (waarin GSM900 en/of GSM1800 antennes zitten) om te bouwen.

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...