Inloggen

T-Mobile 4G

Van de 450.000 klanten van T-Mobile die beschikken over een apparaat met 4G-ondersteuning, maken er inmiddels 270.000 gebruik van het netwerk. Dat meldt T-Mobile. De aanbieder heeft 4G in enkele steden uitgerold en wil eind 2014 de meerderheid van zijn klanten kunnen bedienen.

De 270.000 klanten maken van 4G gebruik in de steden waar T-Mobile de netwerktechnologie inmiddels aanbiedt: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en, sinds deze week, Den Haag en omgeving en Delft en Zoetermeer. De aanbieder begon de uitrol in november. Volgens de provider moet eind 2014 de meerderheid van zijn 4,5 miljoen klanten in Nederland toegang hebben tot het 4G-netwerk.

Als eerst is de rest van de randstad aan de beurt met de verdere uitrol, daarna volgt de rest van Nederland. T-Mobile loopt achter op concurrent KPN met de dekking: die provider verwacht dat aan het eind van het eerste kwartaal van 2014 het 4G-netwerk heel Nederland beslaat. Eind september hadden 198.000 KPN-klanten een 4G-abonnement: 100.000 consumenten en 98.000 zakelijke klanten. Bij T-Mobile krijgt iedereen met een 4G-toestel gratis toegang tot het LTE-netwerk. Vodafone wil in april 2015 klaar zijn met de uitrol van zijn 4G-netwerk, dat dan landelijke dekking moet bieden. Vodafone begon de uitrol in augustus en het 4G-netwerk werkt nu alleen in sommige delen van de Randstad.

Bron: www.tweakers.net 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...