Inloggen

T-Mobile zal, volgens een nieuwe planning, in oktober 2015 landelijke 4G-dekking aanbieden. Dit betekent dat 95% van alle inwoners van Nederland dan woont in het 4G-dekkingsgebied van T-Mobile. De vernieuwing van het netwerk verloopt namelijk voorspoediger dan gepland. Een 4G-netwerk dat op basis van in totaal 125.000 Ookla Speedtests in Q4 2014 gemiddeld het snelste is van de drie grootste mobiele operators.

Mark Klein, CEO T-Mobile: "De mobiele telecommunicatie sector speelt als vitale infrastructuur een zeer belangrijke rol in de innovatie- en concurrentiekracht van Nederland. Geen enkel ander land in Europa biedt zo'n goede landelijk dekkende mobiele infrastructuur als Nederland. In deze uiterst competitieve omgeving leggen wij onze ambitie nog hoger: het beste netwerk voor Nederland bouwen. Het T-Mobile 4G-netwerk is specifiek gebouwd met het oog op het fors toenemende datagebruik van consumenten en bedrijven in het komende decennium."

Nieuw netwerk

Om deze ambitie waar te kunnen maken heeft T-Mobile voor een andere netwerkstrategie gekozen dan haar directe concurrenten. T-Mobile heeft haar netwerk compleet vernieuwd en maakt daarvoor gebruik van de nieuwste technologie, een ideale mix van frequenties en de meeste masten in Nederland. Dit vertaalt zich direct in een zeer grote capaciteit en beschikbaarheid van het 4G-netwerk voor klanten. Nu al biedt het 4G-netwerk gemiddeld de hoogste internetsnelheden.

DIKW-rapport

Het onafhankelijke data-analyse bureau DIKW analyseerde in Q4 2014 ruim 125.000 Ookla snelheidstesten in de gemoderniseerde gebieden van T-Mobile. Uit deze analyse is gebleken dat de netwerksnelheid van T-Mobile in haar dekkingsgebied gemiddeld het hoogst is voor downloaden en uploaden ten opzicht van de twee andere netwerkaanbieders Klik hier om het volledige DIKW-rapport te downloaden.

Later dit jaar zal T-Mobile op het vernieuwde netwerk ook de LTE900 frequentie activeren waardoor klanten nog een extra kwaliteit boost gaan ervaren. Vooral binnenshuis en op moeilijk bereikbare locaties. Hierdoor zal de beschikbaarheid van het 4G-netwerk verder toenemen.

4G-Datagebruik in de lift

Het netwerk van T-Mobile is speciaal gebouwd voor extreem grote hoeveelheden data. Dat is nodig, want T-Mobile ziet dagelijks het dataverbruik op haar netwerk explosief stijgen. Op dit moment gebruiken dagelijks ruim 1 miljoen klanten het 4G-netwerk van T-Mobile. In totaal werd er op het T-Mobile netwerk in Q1 van 2015 54% meer data verbruikt dan in Q1 2014.

Bron: www.t-mobile.nl 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...