Inloggen

T Mobile 4G

T-Mobile telde halverwege augustus 1,21 miljoen 4G-abonnees. Dat laat een woordvoerster van de operator aan Telecompaper weten. T-Mobile stelt op schema te liggen met de uitrol van zijn 4G-netwerk. Nog dit jaar moet de uitrol afgerond worden. In november gaat T-Mobile ook van start met een 4G+ / LTE Advanced pilot.

In week 33 waren er 1,21 miljoen unieke 4G geschikte handsets actief op het 4G-netwerk van T-Mobile, vertelt T-Mobile-woordvoerster Kathleen Loods. Eind maart waren dat er nog circa één miljoen. “We liggen op schema met de uitrol van het 4G-netwerk om eind oktober 95 procent populatiedekking te hebben. Iedere dag wordt 4G geactiveerd in nieuwe regio's.”

4G+ pilot in november

Vorige week maakte T-Mobile bekend in november te beginnen met een 4G+-pilot op een aantal nog te bepalen locaties. Het is de bedoeling via carrier aggregation (bundeling van spectrumblokken) tot 225 Mbit/s down aan te gaan bieden. KPN en Vodafone zijn al bezig met een geleidelijke uitrol van 4G+ na enkele pilots in het najaar van 2014. KPN biedt op het moment 4G+ (LTE Advanced) aan via een kwart van zijn antennesites. Vodafone biedt 4G+ in 130 gemeenten aan op het moment.

Als T-Mobile ervoor kiest om 4G+ te activeren zal dat door het gehele landelijke 4G netwerk zijn, geeft de woordvoerster aan. “T-Mobile verwacht dat het activeren van 4G+ net zoals de uitrol van 4G op 900MHs snel kan gebeuren vanwege ons nieuwe Single RAN netwerk. Overal waar T-Mobile dan op dat moment masten heeft met zowel 900 MHz als 1800 MHz zal LTE carrier aggregatie (met een hogere netwerk snelheid (225 Mbit/s)) beschikbaar zijn.”

'Geen acute noodzaak voor 4G+'

T-Mobile benadrukt overigens dat er op het moment geen acute noodzaak is om 4G+ te activeren op zijn netwerk, omdat het nu al de hoogste gemiddelde snelheden zou bieden. T-Mobile stelde vorige week op basis van onderzoek van DIKW Consulting (dat zich baseert op 97.000 Ookla speedtesten), voor het derde kwartaal op rij de hoogste 4G- netwerksnelheid in Nederland aan te bieden. In de gebieden waar T-Mobile zijn 4G-netwerk volledig heeft uitgerold, zou de operator gemiddeld de hoogste download- en uploadsnelheden bieden ten opzichte van de twee andere grote providers.

T-Mobile heeft in de Randstad 4G op de 900 MHz frequentie geactiveerd, een extra dekkingslaag bovenop de 4G-dekking op de 1800MHz. De 900 MHz frequenties gecombineerd met de 1800 MHz frequenties bieden een betere indoordekking. T-Mobile verwacht tegen het eind van het jaar 75 procent van de inwoners te kunnen voorzien van de verbeterde indoordekking (4G op de 900 MHz). Uit onderzoek op basis van het Telecompaper Consumer Panel bleek dat in mei van dit jaar 83 procent van de klanten van T-Mobile tevreden tot zeer tevreden waren over de mobiele dekking van hun operator binnenshuis.

T-Mobile heeft naar eigen zeggen ruim 5.000 4G-antennes verspreid over Nederland staan. Dat is bijna de helft van de 10.874 LTE-antennes die eind juli in Nederland actief waren volgens het Antennebureau. T-Mobile claimt hiermee meer netwerkcapaciteit te bieden dan KPN en Vodafone samen.

Bron: www.telecompaper.com 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...