Inloggen
Radio 538 en T-Mobile gaan iets unieks doen. 538 Dance Department is op zaterdag 16 januari live te horen én te zien vanuit een rijdende partybus via het 4G-netwerk van T-Mobile. Het is voor het eerst dat een visual radioprogramma live wordt uitgezonden via een mobiel netwerk. De bus rijdt kris kras door het land en heeft een speciale eindbestemming; een nog nader te bepalen feest ergens in Nederland. Tijdens de interactieve show, kunnen luisteraars videobeelden van hun (thuis)feest streamen en uploaden onder vermelding van #DD4G en aangeven waarom 538 Dance Department naar hun feest moet rijden. Samen met 538 dj Dennis Ruyer kiezen Sunnery James en Ryan Marciano welk feest de eindbestemming wordt van de bus. De uitzending start bij Radio 538 in Hilversum en eindigt op het gekozen feest waar Sunnery James & Ryan Marciano diezelfde avond een set draaien.

Dennis Ruyer, dj 538 Dance Department; “ 538 Dance Department is het langstlopende danceprogramma op de Nederlandse radio. Elke zaterdag presenteren we de nieuwste dancetracks en spraakmakende dj’s van over de hele wereld. In plaats vanaf een festival of club, zendt Dance Department nu voor het eerst live uit vanuit een rijdende bus, the party is on the move.”

Win een dj-set van Sunnery & Ryan op jouw feest
Ieder feest dat op zaterdag 16 januari plaatsvindt, kan verrast worden met een bezoek van Sunnery James en Ryan Marciano. Thuis, bij de hockeyclub of in de kantine op je werk, als de ‘vibe’ maar goed is. Tijdens de uitzending van Dance Department kunnen luisteraars via Twitter, Facebook, Instagram of Periscope met #DD4G laten zien hoe leuk hun feest is. De DJ’s zien in de bus een livestream van alle feesten en kiezen vervolgens tijdens hun route welk feest hun eindbestemming wordt. Op dat feest draaien zij diezelfde avond een set.

Dance Department 4G, powered door het nieuwe 4G-netwerk van T-Mobile
De hele radioshow is gedurende de hele route live te horen én te zien op de site van 538 en T-Mobile. Rijdend in een bus door Nederland en ononderbroken live muziek en video streamen, vraagt nogal wat van een 4G-netwerk. De hoeveelheid data die tijdens een dergelijke uitzending verwerkt wordt is enorm. Radio 538 en T-Mobile hebben voor deze rijdende uitzending de handen ineen geslagen.

Tisha van Lammeren, directeur Consumentenmarketing; “We hebben ons 4G-netwerk gebouwd om enorme hoeveelheden data te verwerken zodat onze klanten altijd en overal de beste netwerk ervaring hebben. Een uitzending zoals deze mag geen seconde onderbroken worden. Een optimale dekking, hoge snelheden en een grote capaciteit zijn dus cruciaal. Dat is wat wij onze klanten ieder dag bieden, door deze actie kan iedere dance liefhebber dankzij ons 4G-netwerk genieten van een van de beste DJ’s én deze DJ’s op hun eigen feest verwelkomen. We zeggen niet voor niets; Ons 4G-netwerk geeft Nederland meer. In dit geval, meer muziek dus”. 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...