Inloggen

T Mobile life sharing

T-Mobile is gestart met de uitrol van 3CA (Carrier Aggregation op 3 banden). Dit wil zeggen dat ze drie banden bundelen zodat er nog een hogere snelheid gehaald kan worden via 4G.

Testen
Afgelopen tijd heeft T-Mobile in het geheim deze techniek getest op een 10-tal sites (In en rondom Woerden). Op deze zogenaamde 3CA locaties zullen snelheden gehaald kunnen worden tot 300 Mbit/s. De maximale snelheid ligt echter nu nog op 120 Mbit/s. Momenteel zal er alleen in deze regio getest gaan worden. Wanneer 3CA verder uitgerold zal gaan worden is vooralsnog niet duidelijk.

Techniek
De afgelopen tijd heeft T-Mobile op enkele sites 4G aangezet op de 2100 MHz. Komende tijd zal er verder getest worden op het combineren van 1800 MHz + 2100 MHz en 900 MHz + 2100 MHz (beiden max 225 Mbit/s). Tevens zullen de drie frequenties ook gebundeld gaan worden (900 MHz + 1800 MHz + 2100 MHz) waardoor er een theoretische snelheid van 300 Mbit/s gehaald kan worden.

Toestellen
Op dit moment ondersteunt alleen de Galaxy S7 (Edge) 3CA bij T-Mobile. 

4GMasten
Uiteraard zullen wij de nieuwe locaties en de 2100 MHz locaties zsm laten zien op onze kaart. Inmiddels staan de sites ook in het Antenneregister, dus bij eerst volgende update zullen deze zichtbaar zijn.

De locaties zijn te herkennen aan de volgende iconen:

T Mobile 18002100T Mobile 900 1800 2100 2T Mobile 9002100 

 

 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...