Inloggen

T-Mobile is afgelopen week begonnen met het testen van VoLTE, oftewel bellen over 4G. Op het forum werden testers gevraagd. In totaal 15 personen gaan de komende tijd de service testen.

VoLTE
Voice over LTE, oftewel VoLTE, is een soort techniek waarbij het 4G netwerk beschikbaar wordt gemaakt voor zogenaamd spraakverkeer. Voordeel hiervan is dat de gesprekskwaliteit behoorlijk erop vooruit gaat. Tevens komt de verbinding sneller tot stand en kan er tijdens het bellen gewoon gebruik van een dataverbinding gemaakt worden.

Toestellen
De testers die meedoen aan de test dienen te beschikken over een specifiek merk en type toestel. T-Mobile test momenteel met de volgende toestellen;
Apple iPhone SE, 6(+), 6s, 7(+) en de 8(+)
Samsung Galaxy S6 Edge+, S7, S8(+), Note8, Xcover4, J3 (2017), J5 (2017), A3 (2016/2017) en de A5 (2016/2017).

Resultaten
Officiële resultaten zijn nog niet bekend. Wel zouden de testers al positief gereageerd hebben op de test. Verbindingen zouden in ongeveer 1 seconden tot stand komen. Tevens zou ook tussen de meerdere providers een VoLTE verbinding gelegd kunnen worden.

Wanneer de test eindigt en de officiële  ingebruikname van VoLTE is, is niet bekend.


Update:
T-mobile heeft voor een selecte groep abonnees VoLTE geactiveerd. Het betreft een pilot die loopt t/m 31-12-2018. Klanten met een Go Unlimited NL & 10 GB EU + USA abonnement en een geschikt toestel kunnen nu dus gebruik maken van bellen over 4G. T-mobile geeft aan dat er steeds meer fabrikanten hun toestellen uitbreiden met VoLTE waardoor de lijst met geschikte toestellen nog uitgebreid zal worden.

 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...