Inloggen

t logo 3c n bg1

T-Mobile heeft een persbericht uitgegeven waarin zij aangeven te starten met een test op 5G 700MHz. Het betreft een vergunning, verleent door het Agentschap Telecom, waarmee T-Mobile mag testen op de gehele 700MHz frequentie in Den Haag en omstreken. Dit met een duur van twee maanden. Daarnaast is er een landelijke testvergunning afgegeven (2x10MHz) voor de duur van een jaar.

Richard Marijs, netwerkstrateeg bij T-Mobile: "De testvergunningen maken het voor T-Mobile mogelijk nu al te testen hoe haar mobiele netwerk en apparatuur samenwerken met 5G op de 700MHz frequentie. Zo worden de dekking en prestatie van deze frequentie voor mobiele diensten onderzocht en wordt gekeken naar hoe dit zich gedraagt in stedelijk- en buitengebied en op de Noordzee."

Zoals gebruikelijk bij testvergunningen doet het Agentschap Telecom zelf ook metingen tijdens deze testen. Overigens is het gebruik van de 700MHz frequentieband niet nieuw. Deze frequentie is al sinds 2002 in gebruik voor het uitzenden van digitale televisie.

Den Haag eerste 5G stad
In oktober start T-Mobile met het testen van haar netwerk op de 5G 700MHz frequentie in Den Haag. Dit is een logische vervolgstap in haar samenwerking met de gemeente Den Haag. Eerder al openden zij samen de eerste van drie nieuwe 5G testlaboratoria op verschillende locaties in Den Haag. Als resultaat van de samenwerking zal Den Haag als eerste stad in Nederland volledig over kunnen gaan op 5G.

Kaart
Onze kaart is inmiddels geupdate en hierin kunnen de locaties die 'live' zijn al gezien worden. De locaties zijn zichtbaar maar nog niet actief. Binnenkort zullen hier de 5G testlocaties van KPN en Vodafone ook toegevoegd gaan worden. De vernieuwde kaart kun je HIER vinden. 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...