Inloggen

Op donderdag 10 januari 2013 was Tele2 te gast op het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie in Den Haag. Ernst Jan van Rooijen, CFO Tele2 Nederland, nam de licenties, voor het gebruik van de mobiele frequenties, in ontvangst uit handen van Minister Henk Kamp. Tijdens de bijeenkomst stond de Minister stil bij de uitslag van de veiling en werd Tele2 als nieuwkomer verwelkomd.

 

Bij de uitrol van het mobiele netwerk profiteert Tele2 van het feit dat zij al een eigen landelijk glasvezelnetwerk in bezit heeft. Dit zal dienen als de zogenaamde backbone voor het 4G-netwerk.

Update: 21-01-2013 – Tele2 richt zich op 4G-technologie

Qua mobiel netwerk zal Tele2 zich uitsluitend richten op 4G. Dat betekent dat Tele2 op haar frequenties geen 2G of 3G technologie gaat inzetten. Hierdoor heeft Tele2 aanzienlijk minder spectrum nodig, dan andere Nederlandse MNO’s, voor een kwalitatieve netwerk met volledige landelijke dekking en voldoende capaciteit. Tele2 blijft gebruik maken van de 2G/3G netwerk van T-Mobile.

(Bron: Onderzoeksbureau Stratix, Whitepaper januari 2013 – Het mobiele landschap in Nederland na de veiling).

Bron: www.tele2.nl

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...