Inloggen

tele 2 zonder logo

Vanwege enkele grote problemen is het provider Tele2 niet gelukt om alle huidige klanten aan te sluiten op het 4G-netwerk voor juni van dit jaar. Verschillende problemen met het crm-systeem, moeten nog worden opgelost. De provider laat wel weten dat dit geen gevolgen heeft voor de uitrol van het landelijk dekkende 4G-netwerk wat in het voorjaar van 2016 klaar moet zijn.

Vertraging 4G bij huidige klanten

Provider Tele2 is één van de Nederlandse providers die een eigen 4G-netwerk uitrolt, waar nieuwe maar natuurlijk ook huidige klanten gebruik van kunnen gaan maken. De provider beloofde huidige klanten voor juni 2015 overgezet te hebben naar het 4G-netwerk, maar heeft die deadline bij lange na niet gehaald meldt Tweakers. Inmiddels zijn er 220.000 klanten van de provider die gebruik kunnen maken van het 4G-netwerk, maar het overzetten van huidige klanten gaat minder vlot dan gedacht.

Dit heeft te maken met enkele problemen van het crm-systeem; customer relations management-systeem. Volgens een woordvoerster is het onduidelijk wanneer alle klanten overgezet zijn en ''moeten er eerst obstakels uit de weg geruimd worden, om meer duidelijkheid te verschaffen over de vraag over hoeveel tijd de volledige overschakeling nog gaat duren." Het crm-systeem wordt gebruikt om klanten over te zetten naar het 4G-netwerk, maar daar zijn dus problemen mee.

"Klanten die nog zes maanden of minder hebben totdat hun contract afloopt zouden automatisch worden overgezet naar het 4G-netwerk, maar het systeem laat mensen in het oude administratiesysteem staan, totdat zij een nieuw abonnement hebben afgesloten", aldus woordvoerster Aafke Geers. "Hiervoor moeten nieuwe toepassingen gebouwd worden, wat bijna af is en vanaf begin augustus moeten ook deze klanten kunnen verhuizen naar het nieuwe netwerk." Ook bij mensen met meerdere abonnementen die zijn afgesloten via hetzelfde e-mailadres zijn er problemen, "omdat het systeem niet weet welk nummer wel of niet mag verhuizen." Ook daar wordt aan gewerkt en dit probleem moet eind augustus opgelost zijn. Hoelang het dan gaat duren voordat alle klanten zijn overgezet naar het 4G-netwerk is nog onbekend, maar daarover is dus eind augustus meer duidelijkheid.

Het 4G-netwerk van Tele2 moet in het voorjaar van 2016 landelijk dekkend zijn en daarmee is de provider de vierde in Nederland na KPN, Vodafone en T-mobile.

Bron: www.androidworld.nl

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...