Inloggen

Tele2 4G

Tele2 opent voor het einde van het jaar haar eigen 4G-netwerk voor alle Nederlandse consumenten en zakelijke gebruikers. Het tempo waarmee het eigen mobiele netwerk in heel het land is uitgerold, is hoger dan van te voren verwacht.

Hierdoor kan Tele2 haar eerste 4G-abonnementen eerder dan gepland introduceren. Verder werd vandaag tijdens de presentatie van de kwartaalresultaten van de Tele2 Group ook nog bekend gemaakt dat Tele2 in het vierde kwartaal de deuren opent van de eerste eigen winkel in Nederland. Details over de exacte timing van de lancering van het 4G-netwerk en opening van de eerste winkel zullen op een later moment bekend worden gemaakt.

Aan het begin van 2013 bemachtigde Tele2 de mobiele frequentie licentie om een eigen mobiel netwerk te kunnen bouwen. Als eerste operator in de wereld kiest Tele2 voor de bouw van een 4G-only-netwerk. Hierdoor kan er optimaal worden geprofiteerd van de voordelen van de nieuwste LTE-technologieën. Bovendien kan Tele2 gebruik maken van de expertise uit Zweden, waar het bedrijf een van ’s wereld best presterende LTE-netwerken heeft. Tele2 bouwt het netwerk op 800 MHz voor de dekking en gebruikt daarnaast 2600 MHz voor extra capaciteit en LTE-Advanced.

Tele2 10 10

De Nederlandse organisatie heeft het mobiele netwerk vanaf de grond af opgebouwd, waarbij maximaal gebruik werd gemaakt van Tele2’s eigen landelijke glasvezelnetwerk en de site sharing overeenkomst met T-Mobile.

Binnen 24 maanden na de ingebruikname van de eerste antenne, heeft Tele2 nu al 90% 4G outdoor populatie dekking. En in lijn met eerdere prognoses door Jeff Dodds, de CEO van Tele2 Nederland, ligt Tele2 op schema om tegen het einde van het eerste kwartaal volgend jaar landelijke dekking te bereiken.
Tele2 heeft de ambitie om 20% mobiel marktaandeel te veroveren in de Nederlandse markt.
Om deze ambitie te bereiken en de zichtbaarheid van het merk in Nederland verder uit te bouwen, onthult Tele2 vandaag haar plan om eigen winkels te openen. De eerste winkel zal voor het einde van het jaar geopend worden. Details over het aantal geplande winkels en de eerste locatie worden op dit moment nog niet openbaar gemaakt.

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...