Inloggen

Tele2 kondigt aan dat het morgen (12 november) zijn eerste mobiele 4G proposities zal lanceren. Met verschillende databundels, waarvan de grootste bundel 24GB is, wil Tele2 bereiken dat de Nederlandse consumenten zorgeloos kunnen internetten.

Het kostenvoordeel van het eigen 4G netwerk geeft Tele2 de mogelijkheid om deze databundels tegen, voor Nederland, lage prijzen aan te bieden. Tele2 wil de eerste ‘4G only’ operator van de wereld worden, door nu al data via 4G aan te bieden en vanaf volgend jaar ook bellen via 4G, waardoor de oude 2G/3G technologie uiteindelijk overbodig wordt. Binnen 24 maanden na de ingebruikname van de eerste antenne heeft het netwerk van Tele2 nu al ​​92% 4G outdoor populatie dekking. Landelijke dekking staat gepland voor het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar.


Allison Kirkby, CEO en President Tele2 Group: “Tele2 gaat een revolutie ontketenen in de mobiele markt in Nederland. Dit wordt het zesde land waar wij onze eigen 4G-infrastructuur hebben aangelegd. Wij willen de vraag naar mobiele connectiviteit stimuleren, door klanten grotere maar beter betaalbare 4G databundels aan te bieden”.
Jeff Dodds, CEO Tele2 Nederland: “Het is tijd voor de Nederlandse consumenten om de handrem eraf te halen bij hun gebruik van mobiele data. In de laatste drie jaar is er in de prijzen weinig veranderd, waardoor die nog steeds tot de hoogste in Europa horen. Wij gaan hier verandering in brengen door de markt in Nederland eens goed op te schudden. We starten een datarevolutie met de lancering van ons nieuwe LTE-Advanced netwerk: supersnel mobiel internet met een geweldige dekking voor de laagste prijs”.

Grote databundel

Tele2 wil voor een blijvende verandering zorgen in het mobiele datagebruik van de Nederlanders. Door de relatieve hoge prijzen en kleine databundels zijn Nederlandse consumenten nog erg gericht op openbare wifi- hotspots. Tele2 introduceert nu een databundel van 24 GB met onbeperkt bellen en smsen voor een maandbedrag van €35 (handsetkosten niet inbegrepen). Ook zijn er databundels van 8 GB, 4 GB en 1,5 GB, allemaal gecombineerd met onbeperkt bellen en smsen. De kleinste databundel is 1 GB, met 100 belminuten of smsjes. Tele2 heeft de ambitie een marktaandeel van 20% te bereiken.

Huidige klanten

Voordat het netwerk wordt opengesteld aan alle nieuwe klanten, bedankt Tele2 eerst zijn huidige klanten. Zij hebben eraan bijgedragen dat het netwerk ontwikkeld is tot het netwerk dat het nu is. Als dank ontvangen alle 4G klanten een blijvende verdubbeling van hun databundel. 3G klanten ontvangen eenmalig een databundel van 1GB.

Het netwerk

Aan het begin van 2013 bemachtigde Tele2 de mobiele frequentie licentie om een eigen mobiel 4G netwerk te kunnen bouwen. Als eerste operator in de wereld kiest Tele2 voor de bouw van een 4G only netwerk. Tijdens de bouw ervan kon Tele2 vol profiteren van de expertise van de Tele2 Group in Zweden, waar het bedrijf een van ’s wereld best presterende LTE-netwerken heeft. De Nederlandse organisatie heeft het mobiele netwerk vanaf de grond af opgebouwd, waarbij maximaal gebruik werd gemaakt van Tele2’s eigen landelijke glasvezelnetwerk en de site sharing overeenkomst met T-Mobile. Binnen 24 maanden na de ingebruikname van de eerste antenne, heeft Tele2 nu al ​​92% 4G outdoor populatie dekking.

Tele2 ligt op schema om tegen het einde van het eerste kwartaal van 2016 landelijke dekking te bereiken. Vanaf vandaag heeft Tele2 ‘carrier aggregation’ (LTE-Advanced) geactiveerd over het hele netwerk. De introductie van VoLTE (Voice over LTE) aan het einde van het eerste kwartaal van het nieuwe jaar zal de klanten in staat stellen om te bellen in HD-kwaliteit via het 4G netwerk.

Bron: www.tele2.nl 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...