Inloggen

tele 2 zonder logo


SmartSense™, streamen zonder ongelukken

Vandaag lanceert Tele2 SmartSense™, een app om op een veilige manier je mobiele telefoon te gebruiken terwijl je op straat loopt. Door een combinatie van bluetooth en Near Field Communication detecteert SmartSense™ wat er op je pad komt en waarschuwt vervolgens tijdig. Het LTE-Advanced 4G-netwerk van Tele2 maakt het mogelijk om probleemloos op elk moment en elke plaats (video)content te bekijken. De ouderwetse barrières van stotterend en haperend beeld bestaan niet meer, de combinatie met grote databundels zorgt ervoor dat steeds meer mensen letterlijk de hele dag aan hun telefoon gekluisterd zijn. Deze ontwikkeling zal zich alleen maar doorzetten. Verschillende studies hebben inmiddels aangetoond dat er een correlatie is tussen interessante content en smartphone-gerelateerde ongelukken op straat. Er zijn al verschillende initiatieven ontplooid om hier iets aan te doen, zoals speciale smartphone-paden en waarschuwende verkeersborden. Helaas hebben deze initiatieven niet genoeg effect. Tele2 denkt met SmartSense™ de oplossing in handen te hebben.

Ben Walker, Director Forward Mobile Innovation Tele2: “SmartSense™ is te vergelijken met de parkeersensor van je auto. Als je ergens te dichtbij komt, word je gewaarschuwd met licht- en geluidssignalen. Dus als je op straat loopt en de nieuwste Netflix-aflevering van Pretty Little Liars streamt, laat SmartSense™ je weten als je ergens tegenaan dreigt te lopen. Zo kijk je op tijd op van je scherm en kun je een stap opzij zetten”.

Consumenten besteden vandaag de dag meer schermtijd op hun mobiel dan op de traditionele televisie. Grote internetbundels maken dataconsumptie op mobiel nog aantrekkelijker. Met de grootste bundel van Tele2, 24GB per maand, kun je zorgeloos 200 uur Youtube kijken of 8000 keer je Facebook checken. Geen wonder dus dat consumenten zich steeds meer onderdompelen in alle video’s, Instagrams, Snapchats en genieten van alles wat hun smartphone hen te bieden heeft. Met SmartSense™ maakt Tele2 mobiel internet nu niet alleen zorgeloos, maar ook veilig.

Optimaal gebruik van bestaande technologie

SmartSense™ is ontwikkeld door hetzelfde inhouse engineering team, dat binnen Tele2 ook verantwoordelijk is geweest voor andere mobiele innovaties zoals carrier aggregation, VoLTE en SoLTE. Bij de ontwikkeling van SmartSense™ lag de nadruk op het optimaal gebruiken van bestaande technologieën in de huidige smartphones. Zonder dat de gebruiker het door heeft, scant ieder toestel vrijwel continu de omgeving. Op zoek naar zendmasten, WiFi of bluetooth-verbindingen en tal van andere zaken. Tele2 maakt hier gebruik van door de kracht van NFC en bluetooth te koppelen.

Maar de app is meer dan alleen een draagbare radar. Door de toevoeging van Buddyview™ technologie, is het mogelijk om SmartSense™ te koppelen aan de personen uit de contactenlijst. Hierdoor wordt de gebruiker gewaarschuwd wanneer er zich iemand uit de contactenlijst in de buurt bevindt. Hetzelfde principe geldt voor de toevoeging van DeliciousDude™ en Chickmagnet™. Deze technologieën maken het voor SmartSense™ mogelijk een koppeling te maken met populaire dating-apps, zoals Tinder waardoor de gebruiker gewaarschuwd wordt wanneer een connectie dichtbij is. Op basis van de feedback van de eerste testers wordt gekeken naar andere mogelijkheden.

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...