Inloggen

Tele2 4G

Binnen enkele weken gaat ook Tele2 haar 4G netwerk in Nederland uitrollen. Het bedrijf heeft daarvoor contracten gesloten met drie installatiebedrijven die het netwerk gaan opbouwen.

Tele2 heeft eind juni contracten met drie installatiebedrijven gesloten voor de uitrol van haar 4G netwerk in Nederland. Naast KPN, Vodafone en T-Mobile heeft ook Tele2 eind vorig jaar vergunningen in de wacht weten te slepen om een LTE netwerk te bouwen in Nederland.

Om een landelijke dekking te kunnen realiseren heeft Tele2 circa 2000 tot 3000 opstelpunten nodig in de 800 MHz band. Het is vooralsnog onbekend op welke manier Tele2 haar 4G netwerk wil gaan inzetten. Tele2 is in Nederland als MVNO al actief als mobiele aanbieder (via T-Mobile), maar is daarnaast ook actief op de markt voor televisie, vaste internet aansluitingen en vaste telefonie. De kans bestaat dat Tele2 haar 4G netwerk gaat gebruiken voor de uitbreiding van haar diensten richting klanten die al TV kijken, internetten en bellen via Tele2.

Tele2 heeft tot op heden nog geen verwachtingen uitgesproken wanneer de eerste klanten gebruik kunnen gaan maken van het 4G netwerk van Tele2. Sinds 2011 heeft Tele2 al op enkele plekken in Nederland 4G dekking en is het 4G netwerk al commercieel te gebruiken, echter communiceert het bedrijf dit nog niet.

Bron: www.gsmhelpdesk.nl

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...