Inloggen

Tele2 4G

Dat staat in een presentatie over de kwartaalcijfers van het bedrijf, waaruit bleek dat het in Nederland steeds meer mobiele klanten weet te trekken.

Woordvoerder Jan-Willem te Gussinklo van Tele2 kan nog niet zeggen wanneer het netwerk daadwerkelijk functioneel wordt voor consumenten. Wel stelt hij dat het uiteindelijk de bedoeling is om alle bestaande klanten , die via Tele2 gebruikmaken van het T-Mobile-netwerk, over te zetten op het 4G-netwerk. 

Of de abonnementsprijzen dan zullen veranderen, is niet duidelijk.

 

In Zweden doet Tele2 al proeven met Voice over LTE (VoLTE) wat ook bellen over 4G-netwerken mogelijk maakt. De doelstelling is om dat ook in Nederland in te voeren.

Volgens verschillende experts zal de invoering van VoLTE pas in 2015 gebeuren. Tot die tijd blijft het voor Tele2-klanten in ieder geval mogelijk om te bellen en sms'en via het netwerk van T-Mobile, zegt Gussinklo.

In totaal zegt Tele2 tussen de 3500 en 4000 masten nodig heeft om het 4G-netwerk landelijk dekkend te krijgen. Het bedrijf heeft inmiddels leveranciers voor alle apparatuur. Een einddatum voor de uitrol is nog niet bekendgemaakt.
Tele2 was vorig jaar de enige nieuwe provider die 4G-frequenties kocht bij de telecomveiling. Het bedrijf betaalde 160 miljoen euro om een eigen netwerk te mogen bouwen.

Bron: www.nu.nl

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...