Inloggen

heerlen serious request budgiVodafone 4G

Vodafone Nederland voorziet de binnenstad van de gemeente Heerlen van extra netwerkcapaciteit tijdens 3FM Serious Request 2015. Vodafone schaalt daarvoor de capaciteit van het bestaande mobiele netwerk op, zet een mobiele zendmast in en hangt op verschillende locaties in de binnenstad mini-zendmasten op (small cells). Hierdoor kunnen meer mensen tegelijkertijd gebruik maken van het Vodafone-netwerk tijdens het evenement in Heerlen, zonder in te boeten aan snelheid en stabiliteit. Serious Request verwacht circa een half miljoen bezoekers.

Op het Pancratiusplein, de locatie van het glazen huis, installeert Vodafone small cells, kleine zendmasten met een bereik van tientallen tot enkele honderden meters, waarmee Vodafone de capaciteit en snelheid van zijn netwerk op het plein gericht opschaalt. Het burgemeester van Grunsvenplein, het plein waar de 3FM Serious Request-finale wordt georganiseerd, wordt voorzien van een extra mobiele zendmast.

Eben Albertyn, CTO Vodafone Nederland: “De binnenstad van Heerlen verwacht een toestroom van naar schatting gemiddeld 70.000 bezoekers per dag, waarvan verwacht wordt dat er 3.000 tot 6.000 bezoekers continu op en rond het Pancratiusplein zullen zijn. Tijdens de finale op het Burgemeester van Grunsvenplein worden zelfs 10.000 tot 12.000 bezoekers verwacht. Om ervoor te zorgen dat we klanten de netwerkervaring kunnen bieden die ze van ons verwachten, moeten we ons netwerk daarop voorbereiden. Alle uitbreidingen zijn inmiddels in de lucht, wij zijn klaar voor Serious Request 2015!

Update:
T-Mobile geeft aan geen extra zogenaamde COW's neer te zetten. In een reactie geven zij het volgende aan:
Na analyse van het evenement, bezoekersaantallen en rekening houdend met ons vernieuwde netwerk, is besloten dat een COW bijplaatsen niet nodig is.
De nabij gelegen masten geven goede dekking op het plein en ze zijn voorzien van 2G, 3G, UMTS900 en LTE/4G (volle bak zeg maar). De verwachting is dat dit voldoende is om de gebruikers een goede ervaring te bieden.

KPN heeft aangeveven de huidige masten te voorzien van extra capaciteit.

Tele2 heeft vooralsnog niet gereageerd.

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...