Inloggen

Vodafone 4G

4G is de vierde generatie van het telecomnetwerk en biedt razendsnel internet dat vergelijkbaar is met internet via de kabel. Met 4G bereik je tot wel 10x hogere snelheden ten opzichte van het 3G-netwerk.

Streamen van video en muziek en het up- en downloaden van bestanden gaat zo een stuk sneller. 4G is een toevoeging op het 2G en 3G-netwerk van Vodafone dus je kunt ook steeds gebruik maken van mobiel internet via 3G.

In de zomer van 2013 wordt gestart met de commerciële uitrol van ons 4G-netwerk. Overal in Nederland komt 4G, maar het zal niet direct overal beschikbaar zijn. Via een kaart van Nederland zal Vodafone laten zien waar er al 4G-dekking is.

Standaard 4G bij Vodafone Red abonnementen

Zodra Vodafone 4G beschikbaar wordt geeft Vodafone gratis toegang tot het 4G netwerk en verhogen tijdens de contractsduur de maximum snelheid. Alle overige abonnementen zijn niet geschikt voor 4G. Alle toekomstige abonnementen zijn wel geschikt voor 4G.

Bron: www.vodafone.nl

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...