Inloggen

vodafone Logo
Ericsson en VodafoneZiggo gaan een samenwerking aan om het mobiele netwerk van Vodafone in Nederland uit te breiden. Dat netwerk wordt daarnaast – en dat is wellicht belangrijker – klaar gemaakt voor de toekomst. Binnen de samenwerking combineren de twee bedrijven de 5G-compatible radioapparatuur van Ericsson met het frequentiespectrum van Vodafone.

In het persbericht stellen de twee bedrijven dat de samenwerking voor zowel particuliere als zakelijke klanten voordelen zal bieden. Particuliere klanten kunnen rekenen op hogere mobiele internetsnelheden en zakelijke klanten profiteren van dekking voor een scala aan Internet-of-Things apparaten op basis van de NB-IoT en CAT-M1 standaarden.

Samenwerking tot 2020

VodafoneZiggo heeft Ericsson verder geselecteerd als enige leverancier voor zijn macro radionetwerk, inclusief 5G, tot eind 2020. Daarbij is ook het Managed Services contract verlengd tot dat jaar, waarbij Ericsson verantwoordelijkheid draagt voor de uitrol, het ontwerp en de optimalisatie en de velddiensten van het radionetwerk, alsmede de implementatie van het core netwerk.

Ericsson zal gebruik maken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van automatisering, ontwerp en optimalisatie om de maximale efficiëntie van het Vodafone netwerk te bereiken. Van belang is vooral de capaciteit: in 2022 zijn er naar verwachting 29 miljard apparaten aangesloten op het netwerk.

Meer info op Techzine

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...