Inloggen

vodafone-red

Vodafone heeft al zijn RED-abonnementen van de aanduiding '4G ready' voorzien. Klanten met een RED-abonnement kunnen daardoor direct van het LTE-netwerk van de aanbieder gebruikmaken, zodra dit beschikbaar is. Vodafone start deze zomer met 4G.

Klanten van Vodafone met een RED-abonnement gaan niets extra's betalen voor 4G-ondersteuning. De RED-pakketten zijn de abonnementen met onbeperkt bellen en sms'en van Vodafone. De telco begon in maart met het aanbieden van de abonnementen.

De toevoeging van 4G-ondersteuning geldt voor RED, RED Super en RED Essential. Wie zo'n abonnement afneemt, kan van Vodafone's LTE-netwerk gebruikmaken zodra dit beschikbaar is. De toegang is dus afhankelijk van de aanwezigheid van een smartphone met LTE-ondersteuning en van de locatie van de gebruiker.

Hoe de uitrol van Vodafone's LTE-netwerk op regio-niveau er uitziet is niet bekend. Ook is onbekend wanneer Vodafone zijn 4G-netwerk inschakelt. "We kunnen op dit moment niet zeggen wanneer ons 4G-netwerk ‘live’ gaat, maar het zal zeker deze zomer zijn", aldus de woordvoerster van het bedrijf. Wanneer Vodafone landelijke dekking hoopt te hebben, is eveneens niet bekend.

Bron: www.tweakers.net

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...