Inloggen

Vodafone stopt over twee jaar met het aanbieden van 3g. Klanten die geen telefoon hebben met 4g-ondersteuning, vallen dan terug op 2g, want Vodafone houdt het oudere 2g namelijk wel in de lucht. Het uitzetten van 3g gebeurt in januari 2020.

Vodafone informeert klanten op een voor de gelegenheid ingerichte internetpagina. De stap is geen verrassing. De provider zei vorig jaar al het 3g-netwerk langzaamaan leeg te willen maken, omdat vrijwel alle klanten met mobiel internet inmiddels op 4g zijn overgestapt. Daarnaast gebruikt het steeds meer frequenties die in gebruik waren voor 3g voor 4g.

De mobiele provider zegt 3g uit te zetten om zo zijn 4g-netwerk beter te maken. "Om alle aandacht te kunnen geven aan ons 4g-netwerk, nemen we in januari 2020 afscheid van 3g." Het bedrijf belooft om voor het uitzetten van 3g om de dekkingsgaten in 4g te dichten.

Het 3g-netwerk van Vodafone is nu ongeveer dertien jaar in de lucht. De provider begon met 3g, toen nog vaak umts genoemd, in juni 2004. De provider houdt 2g in de lucht, dat operationeel is sinds de jaren negentig, omdat veel m2m-communicatie via dat netwerk verloopt.

Bron: Tweakers

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...