Inloggen

vodafone Logo
Vodafone activeert waarschijnlijk in april de mogelijkheid voor Nederlandse klanten om met Duitse Vodafone-klanten te bellen via 4G. De mobiele aanbieder voert momenteel tests uit met het internationaal inzetten van de techniek.


Eind maart moeten die tests afgerond zijn, waarna bekeken kan worden of het over de landgrens inzetten van VoLTE in april kan plaatsvinden. Dat heeft Vodafone aan Hardware.Info laten weten. Binnen Nederland biedt Vodafone bellen via 4G al sinds november 2016 aan.

VoLTE zorgt volgens providers voor betere bereikbaarheid en ook zou de techniek voor een hogere gesprekskwaliteit en het sneller opzetten van een verbinding zorgen. Gebruikers kunnen van 4G voor data gebruik blijven maken tijdens een gesprek via LTE.

Meer info op Tweakers.net

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...