Inloggen

Vodafone 4G

Vodafone verhoogt per direct de snelheid van mobiel internet voor alle klanten. Vanaf vandaag is het 4G-netwerk van Vodafone in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht live. Tegelijkertijd voert Vodafone de snelheid van het bestaande 3G-netwerk verder op, zodat ook klanten zonder 4G-abonnement of -toestel hier direct van kunnen profiteren.

4G is de opvolger van 3G en biedt een nog snellere en betere mobiel-internetervaring. Door zowel in 4G als in 3G te investeren, verbetert Vodafone niet alleen de internetervaring voor nieuwe 4G-klanten, maar ook voor bestaande gebruikers op het 3G-netwerk.

Mensen die vanaf vandaag een Vodafone RED-abonnement afsluiten, kunnen in de Randstad meteen gebruikmaken van 4G. Bestaande RED-klanten sluit Vodafone nog deze maand aan op het nieuwe netwerk.

 

Op de dekkingskaart op de website biedt Vodafone een actueel overzicht van de gebieden waar 4G beschikbaar is. Om 4G te kunnen ervaren, is het nodig dat smartphones en tablets door hun fabrikanten geschikt zijn gemaakt voor gebruik op het 4G-netwerk van Vodafone. Een actuele lijst van 4G-toestellen die op dit moment getest zijn en geschikt bevonden, is hier te vinden. De komende tijd zullen steeds meer smartphones en tablets aan de lijst toegevoegd worden.

Voordelen van 4G

4G is een nieuw mobiele netwerktechnologie die tot tien keer sneller is dan de huidige 3G-technologie. 4G zorgt onder meer voor betere ondersteuning van apps op smartphones en hoogwaardiger streaming video. Daarnaast kenmerkt 4G zich door minder vertraging, waardoor interactieve communicatie zoals online gaming soepeler verloopt. Ook mobiel werken krijgt een extra dimensie dankzij 4G, doordat bijvoorbeeld het downloaden van zware bestanden of het deelnemen aan videovergaderingen onderweg net zo goed mogelijk is als op kantoor.
Bij de uitrol van 4G maakt Vodafone gebruik van een combinatie van lage (800MHz) en hoge (1800MHz) frequenties. De lage frequenties realiseren een grote dekking, terwijl de hoge frequenties juist zorgen voor grote capaciteit en hoge snelheden in dichtbevolkte gebieden. 4G maakt nu al theoretische maximum downloadsnelheden van 50 Mbit/s mogelijk, vergelijkbaar met de vaste internetverbinding die mensen thuis hebben. In de praktijk komt dit overeen met een snelheidsrange tussen de 10 en 15 Mbit/s.

Alle klanten profiteren

Hoewel het gebruik van 4G snel zal groeien, zal een groot deel van de klanten de komende jaren nog gebruikmaken van 3G-smartphones en -tablets. Om álle smartphonegebruikers de komende jaren een mobiel-internetervaring te bieden die tegemoet komt aan hun wensen, verhoogt Vodafone voor alle klanten de snelheid van het bestaande 3G-netwerk door het gebruik van dual carrier-technologie. Alle data-abonnementen beschikken hierdoor per direct over theoretische maximum downloadsnelheden van ten minste 7,2 Mbps.

Prepaidklanten profiteren vanaf 1 september van deze snelheidsverhoging. Klanten hoeven hier zelf niets voor te doen. Op de website van Vodafone krijgen klanten meer inzicht in de mobiele-internetsnelheden die zij in de praktijk kunnen verwachten.

#FastForward

De verbetering van het netwerk is onderdeel van fase 2 van het #FastForward-programma. Met #FastForward innoveert Vodafone zijn netwerk voor technologieën zoals 4G en verbetert daarnaast het netwerk voor 2G en 3G. Vodafone wil hiermee altijd zoveel mogelijk klanten de beste netwerkervaring geven. 

Bron: www.vodafone.nl 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...