Inloggen

vodafone-4G

Vodafone Nederland zet als eerste telecomaanbieder in Nederland en als eerste binnen de Vodafone Group 4G small cell-technologie in.

Small cells zijn kleine zendmasten met een bereik van tien meter tot enkele honderden meters, waarmee Vodafone de capaciteit van zijn netwerk op specifieke locaties nauwkeurig kan verhogen. Vodafone is onder de noemer ‘Speed Zone’ gestart met het plaatsen van deze 4G-small cells in de Vodafone- en Belcompany-winkels, zodat (toekomstige) klanten zelf de voordelen van 4G in de praktijk kunnen ervaren.

Vodafone zet daarnaast een combinatie van 3G- en 4G-small cells in op drukke locaties in stedelijke gebieden, waarmee het de kwaliteit van het mobiel internet op een efficiënte manier kan verbeteren. Eerder liet de operator ook weten als eerste in Europa het reguliere macro netwerk te verbeteren met Antenna Integrated Radio-antennes, zie Europese primeur voor Vodafone met nieuwste generatie antennes.

Small cells kunnen door hun eigenschappen (compact, licht en gering zendvermogen) gemakkelijk en snel gemonteerd worden op locaties waar de capaciteit van het reguliere macro netwerk ontoereikend is.

Hierdoor kunnen klanten ook op specifieke en meestal drukke stadslocaties toch profiteren van sneller mobiel internet. Door de small cells zowel voor 3G- als 4G-technologie toe te passen, verbetert Vodafone niet alleen de kwaliteit van het mobiele internet voor nieuwe 4G-klanten, maar ook voor bestaande klanten op het 3G-netwerk.

#FastForward

De inzet van small cell- technologie is onderdeel van fase 2 van het #FastForward-programma. Met #FastForward innoveert Vodafone zijn netwerk voor technologieën zoals 4G en verbetert daarnaast het netwerk voor 2G en 3G. 

Bron: www.vodafone.nl 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...